Skip navigation Menu

Gastenboek Old Dan Tucker

 

 

 

Wil je ook de Old Dan Tucker een Doerak 800 AK motorboot huren en wil je weten hoe andere gasten deze Doerak hebben ervaren lees dan hier alle verhalen die onze gasten achterlieten in het gastenboek op deze motorboot.

Wil je naast deze verhalen meer informatie over de Old Dan Tucker?


Samen met onze twee dochters van 2 en 4 jaar hebben we enorm genoten deze week.

Samen met onze twee dochters van 2 en 4 jaar hebben we enorm genoten deze week. Wat een heerlijke manier om de herfstvakantie door te brengen. Op de eerste dag voeren we naar Ossenzijl, met tussenstop in Steenwijk om boodschappen te doen. In Ossenzijl bezochten we het bezoekerscentrum en liepen we het kabouterpad, erg leuk! Daarna over de Kalenbergergracht tot vlak voor Blokzijl, waar we overnachten op een prachtig plekje in de natuur. De volgende dag naar Kampen, over een onstuimig, Scheepsvaartgat. Prachtige route! We verkenden Kampen, waarna we naar Hasselt voeren om daar aan de kade te overnachten. Ideaal, in de ochtend loop je in 2 minuten naar de bakker voor verse croissantjes. De dag erna over de Arembergergracht naar Belt Schutsloot. Ook heel mooi, wel uitgestorven in deze tijd van het jaar. Op deze laatste dag voeren we vervolgens via zoveel mogelijk omwegen (om nog zo goed mogelijk te genieten van al het moois hier) richting Steenwijk. We brengen onze laatste nacht op deze boot door aan het Steenwijkerdiep, vlak voor Steenwijk. Morgen weer terug naar Giethoorn en dan zit het er helaas weer op. Wat een fantastische week was het voor ons alle vier! En een heel fijne boot, alles netjes, schoon en goedverzorgd. Hartelijk dank daarvoor! Wij maken intussen alweer plannen voor een volgende vaarvakantie, dus wie weet komen we weer terug!

Hartelijke groet,
Simon, Andrea, Maud & Noor


Vroeg op, prachtig uitzicht.

Dag 1. Dag aan de Walegracht in de natuur, zelfs nog gezwommen!
Dag 2. Vroeg op, prachtig uitzicht. Op naar Blokzijl, tussenstop/lunch in Vollenhove: vis/lekkerbek/kibbeling.
Dag 3. Naar Ossenzijl, de Kluft, dwars door de Weerribben.
Dag 4. Rondje via de sluis in Kuinre. Mooi tochtje voor 1 dag. Tussenstop in Schotterzijl. De avond in het Restaurant van de Kluft in Ossenzijl.
Dag 5. Om 8.00 uur weer weg, via Steenwijk, tanken in Giethoorn en om 10.30 uur weer in de haven.

Superweek! Familie Smeets


Wat hadden we mazzel met het weer!

Het was een gok, in deze tijd van het jaar om met een boot te gaan varen. Maar wat hadden we mazzel met het weer! Voornamelijk zon en nauwelijks wind. Het weekend met de zonen + kleinzoon (“het mannenweekend”) vloog voorbij. Vanaf maandag verder met Marjan in de wildernissen, Blokzijl, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt. Het was goed, de boot pruttelt lekker!

Dank voor een leuke, ongecompliceerde week! (+dank voor je aandacht en attenties)
Jaap en Marjan


Heerlijk de Wieden en Weerribben geproefd.

Heerlijk de Wieden en Weerribben geproefd. Mooi weer en een heerlijk windje. Voor iedereen was het een super vakantie. Dank voor het fijne contact en de goede service!

Arjen & Willemien


De Wieden-Weerribben is werkelijk schitterend en we komen zeker terug Rieuwert.

Aanvankelijk wilden we de ‘Tuin van Nederland’ route varen: via Zwartsluis, Meppel, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Almelo en dan via het kanaal naar Zutphen – Enschede en de IJssel terug naar Zwolle, Zwartsluis. Maar bij Coevorden zijn we omgekeerd. Tussen door hebben we een uitstapje gemaakt naar Oranjedorp en Emmen. Ligplaats bij het oude sluisje aan het einde van het bevaarbare deel van het Oranjekanaal is een aanrader. En via het Oranjekanaal naar de dierentuin in Emmen fietsen is oko prachtig.
Bij terugkeer hebben we de Wieden en Weerribben doorkruist van Zwartsluis tot Echtenerbrug en via Kuinre tot Giethoorn. Het was een geweldige vakantie en dit is een fijne boot! De Wieden-Weerribben is werkelijk schitterend en we komen zeker terug Rieuwert. Ook de omgang met jou (en je vriendin) was prettig, zo ook je service. Dank je wel!

Groetjes Chaim & Lies


Wat een heerlijke week op de Old Dan Tucker! Fantastisch weer en een heleboel mooie en gezellige stadjes.

Wat een heerlijke week op de Old Dan Tucker! Fantastisch weer en een heleboel mooie en gezellige stadjes. We voeren naar Meppel voor de eerste overnachting. Daar stapten dochter en vriend aan boord. Met hen zijn we naar Blokzijl gevaren. De havenkom was afgezet voor een groot muziekfeest. Zondag Stapt nog een dochter aan boord en met zijn 6’en varen we naar Zwolle. Een flinke ruk maar goed te doen. Door het weer is het super gezellig in de haven en op het stad strand. Maandag na overleg met Rieuwert, gaan we via de IJssel naar Kampen. Erg leuk, maar het vergt ook ervaring. Gelukkig heeft Wim (84) die voldoende als schipper op de binnenvaart. Hij herkent veel van vroeger. Dinsdag varen we naar Vollenhove. Ook zo’n gezellig en pittoresk stadje. Woensdag naar Ossenzijl, waar we ’s middags met een fluisterbootje de Weerribben ingaan. Prachtig… en zo stil! Donderdag varen we via Steenwijk terug naar Giethoorn. Het is onze eerste bewolkte dag. Vanavond lekker uit eten en morgen de boot weer inleveren. Old Dan Tucker heeft het prima gedaan en wij hebben genoten!

Wim, Gonda en Richard


We krijgen vertrouwen en zin in onze zomervakantie!

De eerste mijlen vrijdagavond naar Blokzijl. Even wennen maar veilig de sluis door bij kaatje. Na ons, bleek de volgende ochtend, ging als laatste de andere Doerak (The River) ook door de sluis. Vandaag fris, maar volop bedrijvigheid in Vollenhove bij de Havendagen. De kop is eraf en de boot nog heel, kortom, we krijgen vertrouwen en zin in onze zomervakantie!

Marjolein en Bert


Na instructieronde het langzame leven in.

Na 25 jaar een vrijmarkt te hebben bezocht nu op koningsdag een jarige dochter het schip in. Prima ontvangst, door het ontvangstcomité. Na instructieronde het langzame leven in. Na in Blokzijl mooie oude boten te zien werken/bewonderen teamgeest + prima sfeer bij de Mattenschippersrace. Nadat dochter en vriend zijn omgewisseld met een oude maat en diens vrouw op weg. Als prachtige tegenliggers, de grote boten van de Mattenschippersrace vol in het zeil! Na een gezellige dag/nacht in Zwartsluis een regenachtige terugreis. Alles is goed.

Groet van Roelien & Johan


Voor het eerst gevaren, na een dagje instructie (dat ook heel leuk en leerzaam was).

Hele leuke mid-week gehad op deze Doerak 800. Voor het eerst gevaren, na een dagje instructie (dat ook heel leuk en leerzaam was). Deze week veel harde wind, tjonge dat is niet makkelijk! Naar Blokzijl (best moeilijk zo’n sluis), Ossenzijl (goed sanitair), Steenwijk (storm!), dagje blijven liggen en toen via het Steenwijkerdiep weer naar Giethoorn. Spannend en leuk!
Dankjewel Rieuwert en Evelien!

Groetjes Heleen en Joost


We hebben op veel natuurplekjes gelegen wat ons erg goed beviel.

Voor het eerst een boot gehuurd met ons gezin. Wat was het ontzettend gaaf!! Onze 3 kinderen 8,10,12 hebben het ook super gehad. We zijn naar Friesland gevaren en hebben erg genoten van het prachtige landschap. We hebben op veel natuurplekjes gelegen wat ons erg goed beviel. Maar ook veel leuke plaatsjes bezocht. Het weer was prima, had wat warmer gemogen voor de kinderen om wat vaker te zwemmen. De boot was perfect. Genoeg ruimte en alles was aanwezig. Wij hebben genoten en misschien komen we nog weer eens terug. De rust en vrijheid op het water is zeker de moeite waard om het nog eens te doen.

Groetjes fam. Hoogstede


Ruim, gezellig, ook bij slecht weer en prima matrassen; zo’n boot slaapt prima.

Precies een jaar geleden hoorden we dat het WK Splash-zeilen 2017 in Lelystad zou worden gehouden. Er schieten dan allerlei plannen door je hoofd hoe je daar aan de Batavia-haven twee weken door moet brengen. Bataviahaven is niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt als zomervakantiedoel! Al snel viel het besluit: een boot in de haven leggen. Dan kom je snel uit bij een Doerak: ruim, stabiel en groot genoeg om met z’n tweeën (mijn zoon en ik) twee weken op te leven; maar dan wel een boot met een ‘AK’ Achterkajuit – om te slapen.
Tussen kerst en oud-en-nieuw ben ik naar Zwolle gereden. En daar stonden ze aan het Zwartewater: de boten van Njuta! Klaar voor een ‘make-over’ gedurende de winter.  Na een kort gesprek en een korte rondleiding (het was kóúd!) viel de beslissing: huren!
Midden juli de boot opgehaald in Giethoorn en overgevaren naar Lelystad. Da’s best wel een avontuur. Het Zwartemeer? Nou, da’s saai. Niks meer of minder. De sluizen zijn spectaculair: je hebt een Panamakanaal-gevoel wanneer je met de boot zes (6!) meter omlaag gaat. En ja, voor ons lag een jacht dat de landvast had vastgemaakt aan een dekbolder. En ja, dan gaat je boot scheef hangen…
De twee weken in Lelystad waren perfect. Ruim, gezellig, ook bij slecht weer en prima matrassen; zo’n boot slaapt prima. We hebben wel een anti-muggen net gefabriceerd, maar zo’n maritieme klamboe werkt dan ook goed. En ook de terugweg ging prima. Opnieuw binnendoor, buitenom via het IJsselmeer en Ketelmeer was wel te veel van het goede want het woei heel hard! Dat is niet fijn om mee te maken. En zo arriveerden we terug in Overijssel.
Volgend jaar gaan we niet met Njuta naar het WK. In 2018 gaan we naar Båstad in Zuid Zweden. Daar is het 2018 toernooi, dit keer voor de Laser Radial. Dat zal ook wel een ‘Njuta’ vakantie worden, maar zonder Njuta-Doerak. Helaas.

Menno van Rij


‘We komen zeker weer. Nog te veel plekjes niet gezien.’

jis   

Rieuwert; (een beetje Dirk-Jan en Piet) Vrijdag gastvrij ontvangen op de Old Dan Tucker. Na 5 weken vakantie was onze laatste week dan ook echt aangebroken op de boot. Beide jongens vonden ’t maar niks dat we pas zaterdag wegvoeren. Op advies van Rieuwert een 8-je gemaakt: Zuidelijk deel met Zwartsluis, Hattem, Zwolle binnenstad en Hasselt. Vandaar door naar ’t bovenste deel. Stralende zon, mooie haventjes (Blokzijl is prachtig, bij mooi weer wel lange wachttijden voor ’t sluisje) Nog een staartje van ’t skutsjessilen op ’t tjeukemeer meegemaakt (hotel bij de brug is top – heerlijke koffie!) Laatste avond, via de Weerribben doorgebracht in Steenwijk, leuke markt, heerlijk wijntje gedronken.

Morgen weer richting Giethoorn. Jammer dat de week al weer over is. Maar je hebt een kleine vriend voor het ’t leven…. Jis gaat volgend jaar op zeilkamp en komt dan weer terug (als hij groot is …) om een zeilbootje te huren.

Heel veel dank voor ’t mogen lenen van Old Dan. We komen zeker weer. Nog te veel plekjes niet gezien. Groet aan Dirk-Jan en Piet

Dag Astrid, Maud, Gib en Jis‘Met 4 volwassenen en 2 kinderen, was er voldoende ruimte.’

Prachtig weer, prachtige boot en prachtige omgeving! Met 4 volwassenen en 2 kinderen, was er voldoende ruimte. Haventjes: Blokzijl, Vollenhoven, Zwolle, Steenwijk, Zwartsluis en Belt Schutsloot, waren de moeite waard. Tussendoor in vele sloten gelegen, waarvan de steiger bij Erf1, toch wel de leukste was. De kinderen mochten bij de boer op bezoek en heerlijke verse melk bij het ontbijt. De vele bruggetjes en sluisjes maakte het tot een afwisselend avontuur. Vooral de klompjes voor het geld bij de bruggen.

Rieuwert, bedankt voor je gastvrijheid en vertrouwen!

Sonja, Michel, Twan en Fréderique Vissers + Leo & mijntje Hulspas


‘Onze zoon heeft ongeveer 85% achter het stuur gezeten.’

Een weekje varen met onze kids (15,13,7). Onze zoon heeft ongeveer 85% achter het stuur gezeten. Prachtige boot, van alles voorzien. 1e dag wel wat spannend met veel wind. Begonnen in Blokzijl en geslapen in Echtenerbrug, Oosterpoort Sneek, onbewoond eiland bij Grou, voorbij Lemmer en in de jachthaven van Steenwijk. Een avontuur om nooit te vergeten.

Groet, Wilco, Andra en kids.


‘De boot is van alle gemakken voorzien, en vanaf Giethoorn leuke route’s kunnen varen.’

Door middel van 1 email direct kunnen bevestigen dat we deze boot wilde huren. Nog geen 24 uur later dreven we op het water. De korte uitleg en handige tips hebben ons zeker geholpen om lekker weg te kunnen varen. De boot is van alle gemakken voorzien, en vanaf Giethoorn leuke route’s kunnen varen. Bij een klein ‘water ‘ probleem direct goede en snelle service van Rieuwert gekregen zodat we snel weer verder konden varen.

Wij hadden geweldig weer wat het extra leuk maakt op het water.

Tot de volgende keer,

Chiel en Irene


‘Prachtig gebied waar je langs de kant kan liggen. Het is echt schitterend hier.’

Onze vakantie met de ‘Old Dan Tucker’
Dag 1: We kwamen aan bij de jachthaven waar Rieuwert ons op stond te wachten om ons naar de Old Dan Tucker te brengen. We kregen wat instructie en hij gaf ons wat vaarles. Overigens erg handig. ’s Middags na de lunch vertrokken we naar de Beulaker- en Belterwijde. Waar we een mooi plekkie langs de kant vonden.
Dag 2: We hadden een mooie vaarroute langs de Weerribben zo naar Ossenzijl. Lekker terrasje gepakt. Naar de buurtsuper geweest waarna we besloten lekker een hapje te eten bij het eetcafé aan de sluis. Heerlijk gewandeld door de Weerribben met de honden. Het was lekker weer en in de haven lagen we heerlijk aan een grasveldje. Genoten van een wit wijntje en biertje ’s avonds lekker uit eten geweest.
Dag 3: Vanochtend eerst een wandeling gemaakt met onze honden langs de Weerribben. Na een bakkie koffie trossen los gegooid en op weg naar Blokzijl. Het was een hele mooie tocht. Heerlijk in de binnenhaven gelegen, rondje Blokzijl gelopen, boodschappen gedaan en op een terrasje bij de sluis wat gedronken.
Dag 4: Vanuit Blokzijl in de plenzende regen gevaren naar het Zwartemeer. We hadden daar een heel leuk plekje in de haven van Belt. Doordat het de hele dag regende hebben we gezellig binnen gezeten, boekje, hapje, drankje, kletsen. Het was zo weer 24.00uur
Dag 5: Vandaag een mooie dag. We zijn gevaren richting Hasselt. Hasselt gepasseerd en we zijn gaan liggen in de Streng. Prachtig gebied waar je langs de kant kan liggen. We zijn een hele mooie wandeling met de honden wezen maken. Het is echt schitterend hier.
Dag 6: ’s Ochtends hoorden we dat een stukje verder op dan de streng nog een mooier plekje was. We zijn toen eerst even in Hasselt geweest. Overigens een erg leuk plaatsje. ’s Middags over de Overijsselse Vecht gegaan naar een natuurgebiedje dicht bij Berkum. Het was een prachttocht. We hebben daar heerlijk gelegen en gezwommen met de honden. Het was fantastisch. Het was prachtig weer.
Dag 7: Vandaag terug over de Beulaker en Belterwijde naar Kalenberg. Erg mooie tocht heerlijk gelegen aan een weilandje voor Kalenberg. ’s Avonds met de honden naar Kalenberg gelopen waar we zalig gegeten hebben bij Het Rietershuijs. Wat is het toch leuk dat varen. Elke dag is het weer anders.
Dag 8: Vandaag door de Weerribben gevaren over de Linde naar Kuinre. Ook een zeer mooie tocht en we hebben fantastisch weer.
Dag 9: Het was minder weer maar wel een hartstikke mooie tocht over de Linde, Tusschenlinde, de Kunder, de Tjonger, Jonkersvaart, de Lende, richting Ossenzijl het kanaal Steenwijk – Ossenzijl. Daar hebben we heerlijk gelegen aan de kant op het kanaal voor Steenwijk naar Ossenzijl.
Dag 10: Baaaaaalen vandaag laatste dag. We zijn vandaag eerder terug gevaren naar de Jachthaven in de Weerribben. Hebben daar gedoucht, met de honden gewandeld en zijn toen lekker wezen lunchen in Kolkzicht. ’s Middags zijn we via Kalenberg terug gevaren naar Giethoorn. Altijd weer een mooi tochtje. ’s Avonds lekker gegeten bij de Italiaan.

We hebben het ongelofelijk naar ons zin gehad. We komen zeker nog een keertje terug.

Gert en Karin.


Njuta livet!!

Dat hebben we gedaan vandaag!
Tack så mycket.
Ha det så bra.

Jan en Rita


‘Een weekend vol belevenissen en herinneringen.’

Lieve zoon en schoondochter. Onze tweede dag op de ‘Old Dan Tucker’. Wat vertrouwd en wat een feest! Carpe Diem!
En soms ook even terug in de tijd, het beeld; kleine Rieuwert met een zwemvestje aan achter het roer.
Kortom, een weekend vol belevenissen en herinneringen.
Wij wensen je nog veel mooie vaar-verhuur seizoenen.
“Dream baby Dream” Bruce!

Herma en Dirk Jan


‘Wat een fantastische boot en wat een ruimte!’

Een prachtige zonnige dag. Opgehaald van de camping door je ouders, voor alles is gezorgd zeiden ze, dus niets mee.
Wat een fantastische boot en wat een ruimte! Goed gezelschap, een mooie boot en zonnig weer dat doet alles. Elkaar iets gunnen (jou woorden), maar Rieuwert we komen terug en dan met de meiden voor de Compromis. Dat willen we graag ook proberen en met je ouders als vrienden pakken we de volgende keer weer een Doerak.

Veel liefs voor jullie en succes met de boten.

Jacob en Frida


‘Wat een leuke boot; van alle gemakken voorzien.’

Een vriendinnenweekend op het water, heerlijk! Ondanks de slechte weersvoorspellingen scheen de zon af en toe en konden we tussen de regendruppels door varen. Wat een leuke boot; van alle gemakken voorzien! (oh, en sommigen van ons zijn ook fan van Bruce!)

Bedankt en graag tot ziens!

Groetjes van Dineke, Wieteke, Yvonne en Nelleke


‘Wat een leuke boot, goed uitgerust en voorzien van alles.’

Vrijdag aangekomen. Wat een leuke boot, goed uitgerust en voorzien van alles. En wat een leuke attentie stond er voor ons klaar. Zaterdag ochtend een misstapje in de boot gevallen en bont en blauw. Pfff als dat de rest van de week maar goed blijft gaan. 11 uur kwamen er vrienden en hebben we de hele dag met hun gevaren. Wat super gezellig was. De rest van de week met z’n 2’en gevaren wat hebben we genoten. Geslapen bij Driewegsluis, Sloten, Echtnener brug, Blokzijl en weer in dGiethoorn. En wat ’n mooie dingen gezien. Super week gehad, met schitterend mooi weer. De boot vaarde ons prima overal heen. Jammer dat het ijskastje tijdens het varen het niet zo goed deed. Maar bij elke haven IJsklontjes gehaald. Dus toch ’n koud biertje en ’n roseetje.

Rieuwert bedankt voor de schitterende week en misschien tot de volgende keer.

Groetjes, Hans en Agnes


‘Voor de 2e keer dat we een boot huren bij Njuta Watersport.’

Voor de 2e keer dat we een boot huren bij Njuta Watersport. Weer heerlijk genoten (Njuta).
1e dag meteen doorgevaren naar Sneek. De boot vaart super makkelijk is erg ruim en heeft ons niet teleurgesteld. Sneek- Sneek- Earnewald – Akkrum- Grou- Woudsend – Sloten – Lemmer- en terug via de weerribben.

Super vakantie gehad!!!
Zeker niet de laatste keer gehuurd, Rieuwert bedankt!!!

Groetjes, Marcel, Naomi en Daan.


‘Heel veel plezier gehad aan de boot, een echte aanrader.’

Op vrijdag 17 juli zijn we vertrokken richting Zwartsluis daarna weer omhoog naar Ossenzijl. Daarna naar Echtenerbrug, Heeg, Bolsward, Akkrum en via Heerenveen naar Giethoorn terug. Leuke aanraders zijn: Blokzijl eten bij de sluis, Steenwijk: op de markt, Akkrum: het eerste cafe anex dorpshuis – kalfslever met spekjes. En natuurlijk Giethoorn.

Heel veel plezier gehad aan de boot, een echte aanrader alles goed verzorgt door de verhuurder.
Rieuwert dankjewel, tot een volgende keer.

Rob en Diana.


‘Prachtige weer, prachtig bootje, zeker tot een volgende keer.’

Prachtige tochten naar Sneek / Joure. We zijn niet zo’n schrijvers maar wel echt genieten. Prachtige weer, prachtig bootje, zeker tot een volgende keer!

Willian, Gerton, Ronald


‘Op deze tocht ooievaars door de weilanden zien lopen en ook futen, reigers enz. gezien.’

Na een autoreis van circa 950 km in Giethoorn aanbeland bij de Old Dan Tucker. Na zo’n 30 jaar geen boot te hebben gehad eens uit proberen of we het nog leuk vinden. Eerst maar eens rustig aan en voor de nacht aangelegd op de Beulakerwijde. ’s Nachts regen en veel wind maar super geslapen.
23-5-2015 De wind wordt minder en de zon probeert door te breken. Wat een rust. Koffie, een boek, heerlijk. Rond de middag naar de Aremberger gracht gevaren en aangelegd tussen Beltschutsloot en Zwartsluis. ’s Middags naar Zwartsluis gewandeld. ’s Nachts diep onder de wol want het was erg koud.
24-5-2015 De dag begint met volop zon. Het wachten is op dochter en schoonzoon en Ruben onze kleinzoon. Rond half twaalf teruggevaren met het hele spul naar de vertrekhaven en Giethoorn bekeken. Het leek de lijnbaan in Rotterdam wel, wat een drukte, gauw weer terug naar de boot en bij fantastisch weer teruggevaren naar de Arembergergracht vanwaar we morgen willen varen naar Vollenhove om een jachthaven op te zoeken om eens lekker te douchen.
25-5-2015 Nadat we de sluis en brug gepasseerd waren (Zwartsluis) begon de wateruitlaat te roken en minder water te geven. Direct de wal ingedoken en motor gestopt. In de wierpot zat veel blad, schoongemaakt maar het euvel bleef. Rieuwert gebeld en rustig teruggevaren naar achter de remmingswerken bij de brug. Inmiddels was het alarm gaan werken. Wat bleek, onder de boot zat de inlaat verstopt en nadat Rieuwert in het koude water was gezakt kon hij met z’n tenen het vuil losmaken en hebben wij met een stuk tuinslang van bovenaf in de pijp geblazen. Met vereende krachten was het toch nog snel opgelost. Na Vollenhove te hebben bezocht zijn we doorgevaren naar Blokzijl waar we net voor de kom hebben aangelegd. Morgen weer een dag.
26-6-2015 Rond 11 uur vertrokken en willen vandaag naar Driewegsluis. Af en toe zon en een bui, maar binnen zitten we droog. Aardig wat wind maar niet storend. Rond 3 uur waren we in Driewegsluis, in het Restaurant voortreffelijk koffie gedronken met een stuk heerlijke appeltaart. Om half vijf wezen douchen. Prima ruime en schone douches en dat voor 50 eurocent. Oja, zou bijna vergeten dat het een hele mooie vaartocht was tussen hier en Blokzijl. Oh nee tussen Blokzijl en hier. Waar we morgen heen gaan zien we nog wel, we hebben geen plannen. Vanavond heerlijk gegeten in Paviljoen Driewegsluis. Een aanrader.
27-5-2015 Via Jonkers of Heloma vaart en de Tjonger naar Kuinre en via Linde richting Ossenzijl. Een prachtige, rustige vaartocht. Aangelegd voor de nacht op de Linde tussen bord 24 en 23. We waren de enige en geen boot is er voorbij gevaren. Op deze tocht ooievaars door de weilanden zien lopen en ook futen, reigers enz. gezien. Weer een prachtige dag geweest.
28-5-2015 Vandaag gaan we naar Steenwijk via kanaal Steenwijk – Ossenzijl. Vandaag pas voor het eerst regen, mag wel zeggen zware buien, maar binnen is het droog. In de loop van de dag werd het beter. Afgemeerd in de passantenhaven van Steenwijk en na gewinkeld te hebben vertrokken naar de thuishaven. Nog even naar Giethoorn gewandeld en terug naar de boot. Het zit er bijna op. Nog één nachtje slapen, opruimen en vertrekken naar onze dochter in Sittard. Zondag middag vertrekken we dan weer naar huis. Het was prachtig om weer een te varen en de weidsheid van de omgeving te zien.

Rieuwert bedankt voor de leuke contacten die we hebben gehad en misschien zien we je vanwege je andere werk nog wel eens bij ons.
Maja en Jo


‘Het waren echt geweldige dagen, fijn schip, alles dik voor elkaar.’

Woensdag – 15.00 uur Afvaart, Vertrokken uit Giethoorn. Lekker weer, huif aan zij en achterkant opgerold. Boot vaart rustig en is goed voorzien van alles. Afgemeerd voor overnachting op de Christiaansleat voor Echtenerbrug.
Donderdag – 10.00 uur vertrokken via Tjeukemeer – Sneek – IJlst naar Bolsward. In de haven aan de steiger/stroom overnacht. Wierpot schoongemaakt en schroefas in het vet.
Vrijdag – 11.00 uur Vertrokken naar Makkum. 14.00 uur afgemeerd. Zon schijnt, weer een prachtige dag. Wierpot schoon, vet doorgespoten.
Zaterdag – 10.00 uur vertrokken naar Workum. Grauw weer, af en toe regen. Voor de brug in Workum hele toestanden door sterke W-wind Boten dreven af, slaan achteruit, overspannen brugwachter. Na de lunch weggevaren en via Heeg – Woudsend voorbij Sloten afgemeerd om 16.00 uur. Na 14.00 uur droog en volop zon, wel harde W-wind. Was vandaag ook 11 steden roeitocht, knap werk! Wierpot schoon, vet gespoten op schroefas.
Zondag – Volop zon! 🙂 Om 9.30 afvaart Via Follegasloot – Tjeukemeer – Echtenerbrug – Driewegsluis – Kalenbergergracht – Beulakerwijde naar thuishaven. Bunkeren (36 L) en weer terug.

Het waren echt geweldige dagen, fijn schip, alles dik voor elkaar! Bedankt Rieuwert, tot een volgende keer.
Hgr, Mike, Elisabeth, Ellen en Inge.


‘We komen zeker terug op de Old Dan Tucker.’

Dag 1, Na een korte proefvaart het ruime sop gekozen, spannend! Beide niet veel ervaring. Overnacht in het haventje bij de Driewegsluis.
Dag 2, Harde wind, toch maar door de sluis. Het ging rommelen, dus een plekje gevonden aan een eilandje aan de Tsjonger. Daar blijven we een nachtje liggen. Heerlijk genieten. 1 puntje Rieuwert een vergiet ontbreekt nog 🙂
Dag 3, Rondje Kuinre gedaan, boodschappen gedaan in Kuinre. door over de Linge. Dikke wolken blikseminslag op 500 mtr. 🙁 Wat een spannende reis!!!
Dag 4, Terug naar Driewegsluis de mannen vissen, ik in de zon met een boek. Heerlijk douchen en eten in het restaurant.
Dag 5, Opruimen en schoonmaken terug naar Giethoorn. Ondanks het weer een fantastische tijd gehad. We komen zeker terug op de Old Dan Tucker!!!

Anneke, Erwin en Ricky.


Copyright 2024 Njuta Watersport

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Welkom bij Njuta Watersport,
kan ik je ergens mee helpen?
Vrolijke groet, Rieuwert