Skip navigation Menu

Gastenboek The River

 

 

 

Wil je ook The River een Doerak 780 AK motorboot huren en wil je weten hoe andere gasten deze Doerak hebben ervaren lees dan hier alle verhalen die onze gasten achterlieten in het gastenboek op deze motorboot.

Wil je naast deze verhalen meer informatie over The River?


Overnachten op prachtige plekjes, wandelen, vissen en lezen.

Na een spoedopfriscursus doerakken van Rieuwert op maandag vertrokken. Voor het eerst samen op het water… Wat hebben we een heerlijke week gehad! En wat is het hier onvoorstelbaar mooi. Qua varen hebben we het rustig aan gedaan. Overnachten op prachtige plekjes, wandelen, vissen en lezen. Laatste nacht in Blokzijl gelegen. Een fantastische vakantie en we komen graag nog eens.

Dank jullie wel en tot ziens!
Hartelijke groet, Pim & Manon


Overijssel en Friesland een gave combinatie. Ons enthousiasme voor de watersport is weer helemaal terug!

Onze ouders hebben jaren lang gevaren dus met die ervaring durven we het met deze Doerak wel aan! Onze MTB gingen mee zodoende de omgeving per boot en fiets verkend. In Steenwijk aangemeerd, sfeervol en gefietst naar de hunebedden in Havelte. De ligplaats in Echtenerbrug lag tegen het Tjeukemeer aan. Daarna richting Lemmer wat een sfeervol stadje! Vervolgens Balk aangedaan hier gefietst door Gaasterland. Geluk met het weer gehad, zon, bewolking en zo nu en dan wat regen, in het weekend zelf 24 graden! Sneek wilden we niet missen, veel watertoerisme en een gezellig centrum waar we lekker gegeten hebben. Trouwens iedere avond zochten we een restaurantje op. We trakteerden ons luxe op lekkere maaltijden, heerlijk! Tot slot Blokzijl, zo sfeervol! Hier met de MTB de Weerribben ingetrokken. Geëindigd waar we begonnen zijn in Giethoorn. ’s Avonds doorheen gefietst en pannenkoeken gegeten in dit sfeervolle dorp waar het nu lekker rustig was! Na een prachtige zonsondergang gezien te hebben op onze Doerak en het laatste nachtje in het vooruitzicht, kijken we op een geslaagde bootvakantie terug. Overijssel en Friesland een gave combinatie. Ons enthousiasme voor de watersport is weer helemaal terug, bedankt!

Lieve groet, Sjaak + Karin, uit het westen van het des lands.


Sloten, bij de camping aangelegd, wat een leuk dorpje!

Wat een avontuur was het met het varen. Na een korte uitleg zijn we op pad gegaan. Bij de Walengracht hebben we overnacht. De volgende dag zijn we door de Weerribben richting Delfstrahuizen gevaren. Mooie plek en toilet/douche voorzieningen. Zondag kort gevaren naar Sloten gegaan. Bij de camping aangelegd, wat een leuk dorpje! Maandag van Sloten naar Woudsend, Heeg naar Grutte Gaastmeer. Daar een mooi plekje bij de molen gevonden. Dinsdag zijn we naar Workum, Bolsward naar Sneek gevaren. We hadden overnacht op het Sneekermeer. Vandaar uit een mooie route naar Akkrum, Heerenveen, Delfstrahuizen. Donderdags rustig terug naar de Walengracht. Helaas de laatste nacht op de boot.

We hebben genoten van jullie boot en van het mooi weer!
Tot de volgende keer, Francis & Marco


Met zijn 4-en onze eerste vaarvakantie!

Met zijn 4-en onze eerste vaarvakantie. Na vrijdag’s de instructiedag gehad te hebben konden we op pad!
We hebben heerlijke dagen gehad en we zijn zeker van plan om vaker een boot te huren!

Dank jullie wel!
Groetjes, Gerben & Ashley, Frank, Marie Clair


Dankzij Rieuwert zijn mooie route voorstel een mooie tocht gemaakt.

Ondanks 6 volwassenen op 1 Doerak, een heerlijk weekend gehad. Dankzij Rieuwert zijn mooie route voorstel een mooie tocht gemaakt. Zaterdag minder weer maar zondag en maandag was het heerlijk genieten.

Dank jullie voor de super service. Tot een volgende keer.
Alex, Marieke, Jelle, Luca, Jeroen, Diede


Onze eerste bootvakantie is ons erg goed bevallen.

Onze eerste bootvakantie is ons erg goed bevallen. De vaarinstructies waren erg handig. Hier hebben we veel baat bij gehad en ook de ANWB-app was erg handig! We hebben de volgende route gevaren. Giethoorn – Jonen – Muggebeet – Kalenberg – Ossenzijl – Tjeukemeer via de Langwarder Wielen naar Sneek, vervolgt door de Middelsee route naar Leeuwarden (via het Sneekermeer) Vanuit Leeuwarden de kleiroute richting Franeker – Harlingen – Kimswerd – Arum – Witmarsum – Bolsward – Workum – Heegermeer – Woudsend – Slotermeer – Sloten via het Tjeukemeer weer terug naar Giethoorn.

Bedankt voor alles en misschien tot de volgende keer!
Groetjes, Bert, Moniek en Sepp!


Hassailt, Prachtig gezicht hoe de boten daar de grachten in varen!

Het was een heerlijke week op de Doerak! Weer wat wisselvallig maar toch heerlijk op het water. Eigenlijk rondjes rond Giethoorn gevaren. Giethoorn – Genemuiden – Zwolle (dochter Jackie van het station opgehaald) – Kampen – Blokzijl – Meppel – Zwartsluis – Hasselt –> daar was Hassailt! Prachtig gezicht hoe de boten daar de grachten in varen! Lekker gegeten op de boot, ontbijten in de zon, bbq en uitsmijters. De pannenkoeken vielen ook in de smaak! In kampen bij Willem aten we de lekkerste ribeye ooit!

Tot ziens, Pascal, Marlies, Jackie, Neil en scheepshond Rossi


‘Wat hebben we genoten!’

Pinksteren 2017. Wat hebben we genoten! Heerlijk gevaren en genoten van het water en de natuur. Bedankt voor jullie geweldige support en tot de zomer!

Jordi, Katrie, Jip, Jet & Kato


‘De Doerak was zo vaarvriendelijk…’

Wij huren al meer dan 25 jaar motorjachten in diverse landen. Dit keer voer ik solo in The River. Het was de eerste keer dat ik een bootje zonder boegschroeven had. Maar de Doerak was zo vaarvriendelijk dat ik die  totaal niet heb gemist. Het is weliswaar een oldtimer onder de schepen, maar alles is aanwezig en alles werkt. De inboedel is zeer volledig en het bootje is bijzonder ruim. Het vaargebied is mooi en afwisselend.

Wat wil een mens nog meer?
Groeten, Jan


‘Fijne plekken van Overijssel ontdekt. Hele mooie natuur.’

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Fijne plekken van Overijssel ontdekt. Hele mooie natuur. De Weerribben – de Wieden…. leuke authentieke dorpjes gezien; Blokzijl, Kalenberg, Giethoorn enz.

Dankjewel voor de goede service. We hebben er super van genoten. Groetjes en graag tot een volgende keer. Jacq & Riny


‘We hebben de boegschroef geen moment gemist.’

Wat een rust, wat een ruimte, wat een avontuur! Wij hebben een fantastische vakantie beleeft!
De boot voelde als ‘ons eigen huisje’ en we hebben écht genoten samen. Douchen in het water, ijsjes eten in leuke dorpjes en wijn drinken op het dek, onder de sterrenhemel, met niemand om je heen… Deze ervaring was uniek.
We vroegen je vooraf of we ons zonder boegschroef zouden redden, maar we hebben deze geen moment gemist. Met gemak legden we The River overal neer. Bedankt voor de instructie met handige tips en trucs aan het begin van onze vakantie Rieuwert. Dat heeft ons nog veel meer vaarplezier opgeleverd!

We komen graag weer eens terug, want we hebben nog lang niet alle mooie plekjes gezien.
We zullen ons huisje op het water missen! Hidde & Loes


‘Prachtige plekjes gevonden onderweg en ‘The River’ was ultiem.’

Een heerlijke vaarvakantie achter de rug. Prachtige plekjes gevonden onderweg en ‘The River’ was ultiem. Gezellig een goede betrouwbare vriend in alle wateren. We zullen in de toekomst vaker varen!!

Van Harte bedankt Onno en Maria


‘De Doerak houdt zich geweldig en we zijn blij dat we dit jaar 2 weken hebben geboekt.’

Na vorig jaar 1 week met de Doerak gevaren te hebben gaan we dit jaar twee weken op pad. De weersvooruitzichten lijken redelijk dus we stappen uitgelaten aan boord van ‘the River’. Hans heeft de muziek van ‘the River’ geprint en speelt voor vertrek het stuk op z’n gitaar. “Trossen los en gaan….” We varen naar de kluft en meren daar aan. Prima haven met mooi sanitair. Zondag vertrekken we naar Langweer en ook daar treffen we een mooie haven en uitstekend sanitair. De tocht verliep prima, mooi weer en prettig gezelschap. Manlief en onze twee zoons. De dagen hierna toeren we via IJlst en Terherne naar Dokkum waar familie woont. Eerst nog stoppen we in Westergeest waar ‘Pake en Beppe’ wonen. Hier frissen we ons op en rusten lekker uit. In Dokkum liggen we voor de Altenabrug en hebben uitzicht op de molen. Prachtig! Bij Opa en Oma krijgen we een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Heerlijk. Al smaakt de bootkost ons ook prima. O.a. macaroni met smac! J Van Dokkum gaat het richting Earnewoude. In Leeuwarden gaan we over de Bonkevaart waar we een paal zien op de plek van de finishlijn van de Elfstedentocht.  We liggen aan het einde van de middag in de haven van Earnewoude. Hier verblijven we 2 nachten, doen een wasje en gaan weer door richting Oldemarkt. Hier liggen we nu. De komende dagen wordt er wat slechter weer voorspeld dus morgen gaan we kijken wat we verder nog uithalen deze vakantie. Tot nu toe genieten we van het mooie Friesland en de kop van Overijssel. De Doerak houdt zich geweldig en we zijn blij dat we dit jaar 2 weken hebben geboekt!

Hartelijke groet, Ilse Hans Daniël en Wouter (scheepshondje Max).


‘Het is nog vroeg in het seizoen en dat is te merken op het water, maar wij vinden dit heerlijk, rust.’

Vakantie op het water!

Op 17 juni vertrokken we om 12.45 uur richting Giethoorn. We hebben er zin in maar vinden het ook wel een beetje spannend, straks in Giethoorn ligt “onze” boot, The River, klaar en gaan we ene week lang varen! In Giethoorn worden we welkom geheten door de vriendelijke eigenaar en verhuurder van de boot, Rieuwert de Haan. We gingen samen even de boot van binnen bekijken toen eerst maar even de bagage uitladen en inladen op de boot. Oei wat hebben we weer veel bij ons, tassen vol gaan uit de auto en verdwijnen in het laadruim van de boot. Toen deze klus was geklaard kwam de verhuurder weer om uitleg te geven hoe de boot werkt. Daarna hebben we met z’n drieën nog even een proefvaart gemaakt, dat was erg prettig omdat je in de praktijk ziet hoe alles werkt. Henk mocht de boot terugvaren de haven in, gelijk een goede oefening. En toen begon het echte avontuur, zelf op pad met de Doerak. De haven uit en het kanaal op. We gaan richting Blokzijl maar kiezen ervoor omdat links van ons te laten liggen, misschien later op de terugreis. Nu eerst maar even de rust opzoeken en de boot wat leren kennen. Dus voor nu rechts aanhouden richting Muggenbeet en vandaar doorgevaren naar Wetering, door de Weerribben. Ondanks de minder goede voorspellingen treffen we het ontzettend goed met het weer, de zon schijnt. Wat is het heerlijk op het water! We varen door tot 19.30 uur en meren aan op een prachtig rustige plek. Tafel en stoelen naar buiten en tijd voor een biertje en wijntje en de BBQ aan. Hoe heerlijk is dit, zo’n fantastisch rustig plekje in de natuur, genieten! Na het eten nog een stukje gewandeld en daarna een kopje koffie en naar bed. De eerste dag van ons avontuur is voorbij!

Zaterdag 18 juni. De zon komt op maakt de morgen wakker….Omdat ik vroeg wakker ben en Henk nog in diepe rust ligt te slapen, besluit ik om te gaan wandelen. Onderweg zie ik af en toe een huis. Wat wonen deze mensen hier mooi aan het water, allemaal vrijstaande woningen met een stuk grond, een boot met aanlegsteiger voor de deur, prachtig! Na een tijdje kwam in langs een veld en bleef staan omdat ik meende een hert te zien, maar omdat hij lag wist ik het niet zeker. Maar ja hoor, hij merkte mij natuurlijk ook op (en waarschijnlijk al eerder dan ik hem) en kwam in de benen en rende weg. Wauw, wat mooi om de dag zo te beginnen! Na het ontbijt zijn we weer gaan varen. Het eerste plaatsje waar we doorheen voeren was Kalenberg.  Hier de eerste brug waar we voor de doorvaart moesten betalen. De brugwachter hing een klompje aan een hengel waar het geld in mocht, grappig! De hele ochtend prachtig weer gehad maar nu begint het toch te betrekken, hopen dat het droog blijft. Kalenberg is erg mooi, huisjes langs het water. Nadat we Kalenberg achter ons hebben gelaten varen we richting Echtenerbrug in Friesland en ook gelijk de eerste ervaring met een sluis, spannend, aanmeren, touw vasthouden, Gelukt! En toen begon het te gieten, ineens kwam het met bakken uit de hemel. Gauw alles dicht maken want wat wordt alles snel nat en wat een zooitje gelijk. Eerst maar droge kleren aan en alles droog maken. Gelukkig de bui duurt niet lang en af en toe breekt het zonnetje zelfs even door. ´s Middags varen we richting het Tjeukemeer. Rond 15.30 uur meren we aan in Echtenerbrug. Na een kopje koffie op een terrasje aan het water, besluiten we om hier te blijven liggen. Heerlijk rustig plekje en sanitair gebouw, dus straks een heerlijke douche nemen! We gaan nog even shoppen in een plaatselijke supermarkt. En ´s avonds wat gegeten in het dorpje. Rond 21.00 zijn weer we weer terug op de boot en opnieuw begint het te regenen. Voor nu niet erg als morgen de zon maar weer schijnt! En zo loopt ook de tweede dag ten einde, morgen zondag: vaderdag! Een vaderdag zonder dat de kinderen op bezoek komen, wel vreemd maar, dit heeft ook wat en…. je kan ook niet alles hebben.

Zondag 19 juni. Vandaag om 7 uur opgestaan om het ontbijt voor vaderdag klaar te maken. Omdat het bewolkt is maar in de stuurhut de tafel dekken. Eitje, broodjes, koffie en verse jus en lekker ontbijten. Na het ontbijt naar de kerk gewandeld in Echten en daarna een kopje koffie op een terras aan het water. Rond het middag uur varen we weer richting Tjeukemeer. En voorzichtig begint de zon door te breken, helemaal goed. Verwarm ons maar met je stralen! Het is druk op het water, zondag en mooi weer dat wil wel. Na het Tjeukemeer zijn we het Slotermeer overgestoken naar Heegermeer en zijn we rond 16.00 uur aangemeerd op een rustig eilandje op het meer. De zon schijnt volop en we genieten heerlijk op een grasveldje voor de boot, perfect! Om 19.30 uur liggen we hier nog met 3 andere boten. Een heerlijke dag gehad.

Maandag 20 juni. Als we wakker worden regent het, niet hard maar toch. Het ziet er naar uit dat we het hier vandaag mee moeten dealen, als buienrader gelijk heeft. we gaan het zien, eerst maar lekker ontbijten en de dag opstarten. We besluiten om richting Sneek te varen. We varen via het Koevordermeer, Langweerdermeer door de Langweerdervaart  richting het Sneekermeer. Rond 12 uur is het even droog er staat nog wel vrij veel wind. Voor de komende nacht willen we in een haven aanmeren. Om 14.30 komen we aan in de haven van Akkrum. En het regent nog steeds. We wandelen naar het dorpje om boodschappen te doen. Gelukkig krijgen we een lift van een vriendelijke meneer die ons bij de supermarkt afzet. ’s Avonds wordt het eindelijk droog en de wind is gaan liggen. Je merkt het gelijk, mensen komen uit hun boten en campers tevoorschijn. Het sanitair gebouw ziet er keurig en verzorgt uit in deze haven. Omdat het restaurant gesloten is besluiten we om in het dorpje wat te gaan eten. We kiezen voor de chinees en zijn hier de enige gasten. En weer is er een dag voorbij.

Dinsdag 21 juni, de langste dag. De zon schijnt!! Wauw, wat heerlijk om zo wakker te worden. Geen getik meer van regen op het dak maar zonnestralen die door de gordijnen schijnen, dat mag wat ons betreft elke dag. Even de was gedaan, wat even later lekker hangt te drogen op het dek. Na het ontbijt en een heerlijke douche verlaten we om 10.15 uur Akkrum richting Heerenveen. Op het water is het lekke rustig. Het is nog vroeg in het seizoen en dat is te merken op het water, maar wij vinden dit heerlijk, rust! Een prachtige route gevaren langs Heerenveen en toen richting langelille. We meren aan bij een klein eilandje. Het is nog vroeg, 13.30 uur maar het is prachtig weer en de plek is prachtig. We besluiten om hier te blijven liggen tot morgen. En we genieten! ’s Avonds BBQ aangestoken en toen we bijna klaar waren begon het te motregenen wat al snel overging in een flinke bui. Inmiddels zijn we klaar met het eten en verkassen naar de stuurhut waar we de avond hebben doorgebracht met het lezen van een mooi boek.

Woensdag 22 juni. Het beloofd vandaag een mooie warme dag te worden. Volgens voorspellingen 25 gr, top, dat geloven we graag! Na het ontbijt vertrekken we om 9.45 uur richting Langelille om bij haven “De Driesprong” brandstof en water te tanken. Daarna een klein stukje teruggevaren om vervolgens richting Steenwijk te gaan. Via Ossenzijl varen we een mooie route richting Steenwijk, onder een blauwe hemel en een heerlijke temperatuur! Dit is vakantie J Rond 16.00 uur meren we aan in de haven van Steenwijk, de minst mooie haven en aanlegplaats tot nu toe. Het ligt in een woonwijk en daardoor drukker met verkeer. Voordeel is wel dat het op een loopafstand is van het centrum en we kunnen weer lekker douchen. Morgen willen we richting Blokzijl varen.

Donderdag 23 juni. Afgelopen nacht veel regen en wat onweer. Ook in de ochtend nog steeds buien. We besluiten om ons nog even om te draaien en verder te slapen. Na het ontbijt vertrekken we rond 10.30 uur uit de haven van Steenwijk richting Giethoorn en daarna Blokzijl. Het is gelukkig droog en de temperatuur is prima. We varen om 14.00 uur door de sluis van Blokzijl om daarna in een prachtige haven aan te meren. Wat ziet het er hier gezellig en sfeervol uit! Een aanrader! We maken een wandeling door de oude kern van Blokzijl en eten een visje aan de haven. Het blijft de hele middag wat drukkend warm maar, het is droog! ’s Avonds hebben we onze vakantie afgesloten met een heerlijk 7 gangen menu bij “kaatje bij de sluis” Fantastisch genoten van de heerlijke en prachig opgemaakte gerechten. De laatste nacht op “The River” morgen brengen we de boot weer naar Giethoorn.

En zo komt er een eind aan ons avontuur. We hebben genoten en mogen terugkijken op een heerlijke vakantie.

Voor herhaling vatbaar. We wensen jullie een fijne vakantie. Geniet ervan!! Henk en Loes


‘Geweldige tijd gehad, 2 weken varen door Friesland.’

Op Zondag 24 april om 11 uur vertrek vanuit Giethoorn. De hele dag wisselvallig weer, stralende zon afgewisseld door winterse buien. Via de Beulaker – Muggenbeet  – Kalenberg naar Echtenerbrug en daar overnacht.
Maandag 25 april via Tjeukemeer met een strakke bries op de kop naar Sloten. Afgemeerd in haventje net onder de molen ook vandaag weer afwisselend zon en buien. Zelfs sneeuw!
Dinsdag 26 april via Slotermeer – Woudsend – Heeg – Ijlst naar Sneek en daar in het centrum niet ver van de Waterpoort afgemeerd. Buiigweer.
Woensdag 27 april Koningsdag! Feest in Sneek! Zonnig en droog J
Donderdag 28 april Via Houkesleat – starteiland  – Sneekermeer – Heerenzijl naar Akkrum en Grou. Overnacht in de Jachthaven.
Vrijdag 29 april Via Pomprak – Kromsleatsrak – Warga – Langdeel – Alddeel om Leeuwarden gevaren met natuurlijk De Bonkefeart. Afgemeerd aan de Westerstadsgracht nabij toiletgebouw. Hier loop je zo het centrum in.
Zaterdag 30 april ’s Morgens ging de bemanning shoppen, dus de nodige winkels weer gezien inclusief een enorme boekhandel met antiquariaat. Bezoekje waard! ’s middags doorgevaren naar Franeker en in centrum afgemeerd.
Zondag 1 mei Via van Harinxmakanaal naar Harlingen om toen via de Harnzer Feart via Kimswert – Arum – Witmarsum naar Bolsward. Een prachtigrout, de middelste stang van de huif eruit, touw gespannen waar de huif op rustte en zo talloze bruggetjes kunnen passeren. Prachtige route met als hoogtepunt Witmarssum met kronkelende vaarweg en smal water! Erg leuk en uitdagend!! In Bolsward afgemeerd in de haven achter de kruiswaterbrug en daarna naar de Chinees! Ook lekker!
Maandag 2 mei Via de Workumer trekvaar langs Parrega naar Workum. Daar boodschappen gedaan en na de lunch doorgevaren via de Lange Fliet en de Fluessen naar Koudum en langs de Yndijk naar Hindelopen. Afgemeerd in de binnenhaven. De hele dag droog, wel veel weind. ’s Avonds regende het eventjes.
Dinsdag 3 mei Stralend weer! Lekkere bries vanuit Hindelopen via Jan Broerskanaal en JFkanaal naar Stavoren. Afgemeerd vlakbij de Koebrug uit de wind en in de zon. Genieten!
Woensdag 4mei En weer een prachtige dag. Via JFkanaal Galamadammen (en daar voer de Groene Draeck met alleen bemanning??) – Gluessen en afgemeerd op langehoeksepolle. Lekker aan de wal in de zon gezeten. Rond 16.00 uur afgevaren naar Heeg en afgemeerd in de passantenhaven.
Donderdag 5 mei Via Woudsend – Slotermeer – Sloten naar Tjeukemeer. Was geen plek meer op Marchjepolle, dus doorgevaren via Echtenerbrug. Afgemeerd op ETwiede net na de brug. Rond 16.00uur doorgevaren via Jonkers-ofHelomavaart naar Ossenzijl en afgemeerd bij JH de Kluft. Prachtig weer tot in de avond!
Vrijdag 6 mei Vanuit Ossenzijl teruggevaren naar Giethoorn. Stralend weer! Geweldige tijd gehad, 2 weken varen door Fryslàn niet de (bijna) Elfstedentochtroute. Een week onstuimig en koud weer, en de 2e week prachtig.

Bedankt Rieuwert voor de boot en service!

Mike, Elisabeth, Ellen en Inge


 

Copyright 2024 Njuta Watersport

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Welkom bij Njuta Watersport,
kan ik je ergens mee helpen?
Vrolijke groet, Rieuwert