Skip navigation Menu

Praktische informatie

 

 

 

Praktische informatie over het huren van een boot bij Njuta Watersport.

Reserveren

De boten van Njuta Watersport kun je reserveren via het online reserveringsformulier. Uiteraard is het ook mogelijk om te mailen of te bellen. Zodra wij je aanvraag hebben ontvangen, hoor je zo snel mogelijk of deze boot beschikbaar is in de gewenste periode. Je ontvangt dan een huurovereenkomst, welke je vervolgens ondertekend retour dient te zenden.

Wisseldagen

In het hoogseizoen worden de boten bij voorkeur één week of langer verhuurd. Uiteraard kun je altijd informeren of er nog een boot beschikbaar is voor een kortere periode. Huurtijden zijn als volgt:

  vertrek retour
week vrijdag tussen 16.00 – 19.00 vrijdag tussen 9.30 – 11.00
weekend vrijdag tussen 16.00 – 19.00 zondag tussen 16.30 – 18.00
midweek maandag tussen 10.00 – 12.00 vrijdag tussen 9.30 – 11.00

Betaling

Zodra je de huurovereenkomst ondertekend retour zendt, dien je de eerste helft van de totale huurprijs binnen 5 dagen te voldoen. De reservering van de boot is pas definitief als wij de aanbetaling hebben ontvangen. Hiermee ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden. Het restbedrag van de huurprijs dient 7 dagen voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan. Valt de huurperiode binnen dertig dagen na ondertekening, dan dient het totale huurbedrag in één keer te worden voldaan.

Borg

Voor de Doerak motorboten geldt een borg van € 500,- . Deze dient voorafgaand aan de huurperiode giraal te worden voldaan.

Bijkomende kosten

Bijkomende kosten als haven-, brug-, kade-, sluis-, liggelden en kosten voor brandstof en/of andere verbruikszaken zijn voor rekening van de huurder. Boten dienen met een volle brandstoftank ingeleverd te worden. Is de brandstoftank niet vol bij het inleveren van de boot, dan wordt er € 50,- aan servicekosten in rekening gebracht, bovenop de brandstofkosten.

Inventaris

Voor alle boten dien je zelf hoeslakens, slaapzakken, hoofdkussen, badhanddoeken te verzorgen. De overige aanwezige inventaris vind je hier:
Inventarislijst Doerak

Verzekering

De boten zijn WA+ verzekerd. Bij schade heb je te allen tijde een eigen risico, welke gelijk is aan de borg van de boot. Bij onbehoorlijk gebruik heeft Njuta Watersport het recht de boot terug te halen zonder terugbetaling van de gestorte gelden en overige kosten voor herstelwerkzaamheden in rekening te brengen.

Schoonmaak

Als huurder bij Njuta Watersport ben je er voor verantwoordelijk dat je de gehuurde boot in dezelfde staat inlevert zoals je deze hebt ontvangen. De boten worden schoon en compleet afgeleverd en we zien ze dan ook graag in dezelfde toestand weer terug. Is dit niet het geval, dan wordt er € 50,- aan schoonmaakkosten in rekening gebracht.

Algemene huurvoorwaarden

Je rechten en plichten als huurder zijn opgenomen in de algemene voorwaarden van Njuta Watersport. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze huurovereenkomsten.

Vaarervaring

Voor onze boten is geen vaarbewijs nodig, maar let op: bij het huren van de Doerak, dien je goed te kunnen varen met een motorboot. Daarom worden er dan ook eisen aan uw vaarervaring gesteld. Bij twijfel zullen wij hier altijd naar vragen. Daarnaast wordt er alleen verhuurd aan meerderjarigen.
Indien je niet kunt voldoen aan de voorgaande voorwaarden, dan dien je ons hier tijdig van op de hoogte te stellen zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden. Zo is het mogelijk om een privé vaarinstructie te volgen. Het omgaan als goed huisvader met de boten van Njuta Watersport staat bij ons voorop. Wij verwachten van onze huurders dat zij zich hieraan houden.

Vaargebied

Met de boten van Njuta Watersport mag je varen op de Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de grote rivieren (inclusief de IJssel), het IJsselmeer en de Waddenzee. Wanneer je over genoeg ervaring beschikt, mag je bij goed weer met een boot de IJssel en het IJsselmeer bevaren. Je dient hier wel onze schriftelijke toestemming voor te hebben!

Huisdieren

Zonder toestemming van de verhuurder mogen geen huisdieren aan boord meegenomen worden.

Overnachten

Uiteraard ben je vrij om te gaan waar je wilt binnen de gebieden die in de huurovereenkomst zijn opgenomen. Je bent dan ook niet verplicht om in Jachthaven Vos te overnachten, uiteraard is dit wel mogelijk. Je kunt gerust aanmeren aan één van de vele prachtige steigers in Overijssel of in het Friese merengebied. Wij hopen juist dat je geniet van knusse stadjes en de mooie ligplaatsen in de natuur.

Parkeren

Zodra je een boot huurt bij Njuta Watersport kun je kosteloos parkeren bij Jachthaven Vos, Jonenweg 1 te Giethoorn.

Afleveren en ophalen

Als je de boot op een afwijkende locatie wilt ophalen of afleveren, dan is dat mogelijk tegen de volgende meerprijs.
Afleveren of ophalen binnen 0-5 km (€65,-), 5-20 km (€130,-), 20-60 km (€260,-) overkant IJsselmeer(€490,-)

Annulering

Njuta Watersport is te allen tijde gerechtigd de reservering te annuleren als je niet tijdig of volledig betaalt. Als je de boeking wilt annuleren, dan gelden de annuleringstermijnen zoals deze staan vermeld in de algemene voorwaarden. Let op: Weersomstandigheden behoren tot uw eigen risico.

Copyright 2024 Njuta Watersport

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Welkom bij Njuta Watersport,
kan ik je ergens mee helpen?
Vrolijke groet, Rieuwert