Skip navigation Menu

Vaarinstructie

 

 

 

 

Altijd al willen varen? Volg een vaarinstructie bij Njuta Watersport.

Op zomerse dagen zie je al die boten varen en denk je misschien wel; ‘dat zou ik ook wel eens willen’. Of misschien ben je al bekend op het water, maar wil je wat specifiekere kennis over en ervaring met de Doerak motorboot opdoen. Juist voor jou als (toekomstige) watersporter biedt Njuta Watersport een leerzame vaarinstructie aan, om je vaardig te maken op het water.

We leveren maatwerk in onze instructies. Voor ons is maar één ding belangrijk; jou op een veilige en snelle manier zelfstandig laten varen. We hebben veiligheid én plezier hoog in ons vaandel staan. Bekijk hieronder de informatie over de vaarinstructie die wij bieden en boek snel jouw vaarvakantie in combinatie met een vaarinstructie!


Belangrijk om te weten!

De instructie houdt voor ons niet in dat we een kapitein vertellen hoe die moet sturen. Voor ons is varen een samenspel tussen stuurman en overige bemanning. Alle bemanning doet dus mee met de vaarinstructie. Iedereen kan leren knopen en helpen met aanleggen.
Alle ogen zijn belangrijk en daarom is bemanning van essentiële waarde zodat de stuurman een juiste beslissing kan nemen bij aanleggen e.d.


1 uur instructie

Deze instructie is speciaal voor mensen die al uitgebreide ervaring hebben met varen. Het is dan ook puur bedoeld voor onze gasten die graag nog even op weg geholpen willen worden. Even weer vertrouwd worden zodat de vakantie ook echt onbezorgd wordt!
Deze instructie wordt gegeven voorafgaand aan je vaarvakantie.


2 uur instructie

De 2 uur instructie vraagt van jou als kapitein en bemanning dat je zeker al wel ervaring hebt. We varen samen een stukje en we oefenen het aanleggen nog een paar keer. Even echt opfrissen van kennis die je al wel had, maar die toch een beetje naar de bodem is gezonken. Samen leggen we op verschillende plekken aan zodat je je na twee uur instructie echt weer kan redden en lekker op vaarvakantie kan met je bemanning.
Deze instructie wordt gegeven voorafgaand aan je vaarvakantie.


4 uur instructie

Varen?? Wij hebben nog nooit gevaren maar willen dat heel graag leren!
Na deze instructie gaat dat helemaal goedkomen. We zullen je alles leren, zodat je een fantastische vaarvakantie kan gaan beleven. Van het lezen van de waterkaart, tot het aanleggen in havens, alles komt aan bod!
Deze instructie wordt gegeven op de zaterdagochtend. Je eerste nacht kan je in onze haven blijven overnachten zodat je al kan wennen aan het ‘leven op de boot’. We zullen je al wat knopen leren zodat je deze alvast kan gaan oefenen. Verder kan je vanuit onze haven in 5 minuten wandelen naar het centrum van Giethoorn. Ook is een wandeling door natuurgebied de Wieden vanuit onze haven heel goed te doen. Je eerste avond zal je je dus zeker goed kunnen vermaken zodat je de volgende ochtend vol plezier de instructie kan gaan beleven.


“Een dag die je als onervaren schipper begint en met voldoende ervaring voor een vaarvakantie eindigt.”

 

 

“Vaarinstructie bij Njuta Watersport is zijn geld dubbel en dwars waard.

Rieuwert en Evelien zijn echte watersport-fanaten, in een zeer prettige en gezellige variant en oprecht geïnteresseerd in de klant. Dat maakt dat je niet alleen zeer deskundige instructie en praktische adviezen ontvangt, maar sowieso een plezierige en ontspannen instructie zult beleven. Na een vaarinstructie met deze veelzijdige experts ben je ervan verzekerd dat je kennis hebt kunnen maken met alle benodigde basiskennis en – vaardigheden. Let op, je loopt wel het risico dat je na deze instructie verslaafd bent geraakt aan de watersport. Rieuwert en Evelien, met hun aanstekelijke enthousiasme en veelzijdige ervaring – ook buiten de watersport – leggen daarvoor graag de basis. Nieuwsgierig geworden? Maak gewoon een afspraak en trakteer jezelf op een leuke watersportbeleving.”
Familie Brouwer

 

Praktische informatie

Tijd afhankelijk van type instructie
Vertreklocatie Jachthaven Vos, te Giethoorn
Kosten 1 uur: € 75,-
2 uur: € 125,-
4 uur: € 250,-

 

 

 

 

Let op: Je kunt alleen aan onze vaarinstructiedagen deelnemen in combinatie met een geboekte vaarvakantie opgave kan op het huurformulier.

 

Copyright 2024 Njuta Watersport

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Welkom bij Njuta Watersport,
kan ik je ergens mee helpen?
Vrolijke groet, Rieuwert