Vaarinstructie

 

 

 

 

Altijd al willen varen? Volg een vaarinstructie bij Njuta Watersport.

Op zomerse dagen zie je al die boten varen en denk je misschien wel; ‘dat zou ik ook wel eens willen’. Of misschien ben je al bekend op het water, maar wil je wat specifiekere kennis over en ervaring met de Doerak motorboot of de kajuitzeilboot opdoen. Juist voor jou als (toekomstige) watersporter biedt Njuta Watersport een leerzame vaarinstructie aan, om je vaardig te maken op het water.

We leveren maatwerk in onze instructies. Voor ons is maar één ding belangrijk; jou op een veilige en snelle manier zelfstandig laten varen. We hebben veiligheid en plezier hoog in ons vaandel staan. Bekijk hieronder de informatie over de vaarinstructie die wij bieden en schrijf je snel in voor een leuke leerzame dag!


Vaarinstructiedagen

Heb je nog geen ervaring of wil je je ervaring opfrissen zodat je een onbezorgde vakantie op de Doerak kan gaan beleven; Dan is een instructiedag een goed idee! Op deze dag komen alle belangrijke onderdelen aanbod zodat je zelfstandig overweg kan met de Doerak motorboot.

Een dag die je als onervaren schipper begint en met voldoende ervaring voor een vaarvakantie eindigt

We beginnen de dag ’s morgens met een kopje koffie op de boot. Zo kunnen we elkaar en de boot alvast leren kennen. Daarna nemen we de vaartheorie door aan de hand van praktische voorbeelden. Hierbij kun je denken aan het lezen van de waterkaart en de daarbij komende zaken die van belang zijn om je voor te bereiden op een leuke vaartocht.
Voor we daadwerkelijk de motoren starten zullen we oefenen met het hoe je de boot straks weer vast kan leggen met een stevige knoop. Ook de stootwillen moeten natuurlijk op de juiste hoogte gehangen kunnen worden, dus ook daarvoor leer je de juiste knooptechniek. Zodra we deze basisbeginselen onder de knie hebben en een leuke tocht hebben gepland, gaan we op pad.

 

Een leuke dag uit en/of een geweldige voorbereiding op je vaarvakantie! Leren van jezelf, leren van anderen en dat alles op het water.

Naast dat we allerlei praktische zaken behandelen zoals afmeren in een box of varen door smalle watertjes, bruggen en sluizen, beleven we ook een ontzettend leuke dag op het water. Overal kunnen we uitgebreid oefenen met afmeren aan hoger- en lagerwal.
Doordat we tussen de middag afmeren aan een onbewoonde eilandje om even te lunchen kan je echt ervaren hoe het is om een vaarvakantie te beleven. Om 16.30 uur sluiten we deze dag geheel in stijl af met een schippersbittertje.

 

“Vaarinstructie bij Njuta Watersport is zijn geld dubbel en dwars waard.

Rieuwert en Evelien zijn echte watersport-fanaten, in een zeer prettige en gezellige variant en oprecht geïnteresseerd in de klant. Dat maakt dat je niet alleen zeer deskundige instructie en praktische adviezen ontvangt, maar sowieso een plezierige en ontspannen dag zult beleven. Na een dag vaarinstructie met deze veelzijdige experts ben je ervan verzekerd dat je kennis hebt kunnen maken met alle benodigde basiskennis en – vaardigheden. Let op, je loopt wel het risico dat je na deze dag verslaafd bent geraakt aan de watersport. Rieuwert en Evelien, met hun aanstekelijke enthousiasme en veelzijdige ervaring – ook buiten de watersport – leggen daarvoor graag de basis. Nieuwsgierig geworden? Maak gewoon een afspraak en trakteer jezelf op een leuke watersportbeleving.”
Familie Brouwer

 

Praktische informatie

Tijd 9.30 – 16.30 uur
Vertreklocatie Jachthaven Vos, te Giethoorn
Kosten € 125,- per persoon
Inclusief koffie/thee en lunch
Aantal deelnemers Max. 4 personen per dag*

 

 

 

 

Let op: Je kunt alleen aan onze vaarinstructiedagen deelnemen in combinatie met een geboekte vakantie of weekendje weg in het vooruitzicht.
* Opgave per twee personen omdat een kapitein nooit zonder zijn matrozen kan! (minimale leeftijd: 18 jaar).
** Onze vaarinstructiedagen gaan door bij deelname van 4 personen.

Data 2020

Zaterdag 9 mei 2020 Vol
Zondag 10 mei 2020 Vol

 

 

 

Inschrijven

Copyright 2021 Njuta Watersport